De neus is zeer rijk aan fruitige aroma’s, terwijl in de smaak vooral een fris-kruidige bitterheid de boventoon voert. Met een bitterheid van 50 EBU is dit één van de meest bittere bieren van België, maar de edele hopsoort zorgt voor een mooie balans. De bitterheid zet zich eveneens verder in de afdronk. Het schuim is zeer zacht en fijn en blijft langdurig aanwezig.
De neus is zeer rijk aan fruitige aroma’s, terwijl in de smaak vooral een fris-kruidige bitterheid de boventoon voert. Met een bitterheid van 50 EBU is dit één van de meest bittere bieren van België, maar de edele hopsoort zorgt voor een mooie balans. De bitterheid zet zich eveneens verder in de afdronk. Het schuim is zeer zacht en fijn en blijft langdurig aanwezig.
Zowel in de neus als in de smaak voeren fruitige accenten de boventoon, naast toetsen van tarwemout. Verschillende vruchten passeren de revue: mango, banaan, ananas, lychee, citrus, kortom voor elk wat wils! In de nadronk komt vooral een zachte, maar manifeste bitterheid naar boven van 35 EBU. Tumulus Aura heeft een volle, fijne schuimkraag.
Zowel in de neus als in de smaak voeren fruitige accenten de boventoon, naast toetsen van tarwemout. Verschillende vruchten passeren de revue: mango, banaan, ananas, lychee, citrus, kortom voor elk wat wils! In de nadronk komt vooral een zachte, maar manifeste bitterheid naar boven van 35 EBU. Tumulus Aura heeft een volle, fijne schuimkraag.
Start fluweelzacht, met een aangenaam vol mondgevoel en een romige schuimkraag. Eindigt met een hopbittere afdronk die lang blijft hangen. Bij correcte bewaring (10-15°C, donker) kent de smaak een bijzondere evolutie van overwegend mout naar meer fruitige en kruidige kenmerken.
Fondant chocolade en koffie voeren onmiskenbaar de boventoon in deze excentrieke Belgische stout. Daarnaast zijn er ook toetsen van callis (zoethout) herkenbaar. De hopbitterheid manifesteert zich vooral in de afdronk.
Fondant chocolade en koffie voeren onmiskenbaar de boventoon in deze excentrieke Belgische stout. Daarnaast zijn er ook toetsen van callis (zoethout) herkenbaar. De hopbitterheid manifesteert zich vooral in de afdronk.